tieto.avi.fi menestyi Datamenestyjät -kilpailussa

Julkaisuajankohta 28.9.2022 18.00
Tiedote

Tilastokeskuksen järjestämässä Datamenestyjät -kilpailussa tieto.avi.fi -sivuille myönnettiin kunniamaininta julkaisemattomien palvelujen sarjassa.

Aluehallintovirastojen valmisteilla oleva tiedolla johtamisen palvelu on saanut kunniaa Tilastokeskuksen järjestämässä Datamenestyjät-kilpailussa. Sivuston suurena haaveena ja pyrkimyksenä on tarjota tilastot helposti yhdestä paikasta ja visualisoida ne napin painalluksella valmiiksi kuvioiksi. Palvelussa oleva tutkittu ja analysoitu tieto on tarjolla kaikille ja sitä voi avoimesti hyödyntää.
 
Tieto.avi.fi -palvelulle myönnettiin kunniamaininta julkaisemattomien palvelujen sarjassa. ”Tieto.avi.fi -palvelu tulee kokoamaan ja visualisoimaan paljon tärkeää tietoa helpommin löydettäväksi. Ilmiöpohjaisuus voi olla sen vahvuus.”
 

Tilastokeskuksen järjestämän kilpailun tarkoituksena on parantaa tiedon hyödyntämistä ja datalukutaitoa sekä edistää faktapohjaisen päätöksenteon edellytyksiä yhteiskunnassa. Luotettavan tiedon kattava käyttäminen yhteiskunnassa vaatii laajoja avoimia tietoaineistoja, mutta myös ketteriä sovelluksia niiden hyödyntämiseen. Ehdokkaita ilmoittautui tällä kertaa 16. 

 

Lisää kilpailusta ja vuoden 2022 voittajista Tilastokeskuksen sivuilta.